Omslagsskiss-Offerlamm.indd

Offerlamm (2017)

Svava Jónsdóttir är till lika delar smart, vacker och ensam. Från ett stort hus i Reykjavik förvaltar hon kapitalet hon ärvt efter sin farbror, en av de stora spelarna under de isländska bankernas storhetstid.

Det är ett tidsfördriv. Det är nio år sedan hennes son dog vid förlossningen i Uppsala och hon lever med en förnimmelse av att inte allt gått rätt till. För att stänga ute sorgen och tvivlet förtränger hon de minnen hon har.

Hon mottar ett anonymt brev som bekräftar hennes misstanke, och ger henne en möjlighet att ta reda på vad som hänt. Vad har förlossningsläkaren, den katolska kyrkan och en adress i Stockholm med barnets död att göra?

Svava reser tillbaka till Sverige. Med följer Ólafur, för att bevaka henne för myndigheternas räkning, och för att hjälpa henne. Ledtrådarna i brevet för dem in i en värld där ekonomisk makt står i centrum och framgång är långt viktigare än rättvisa.

 Samtidigt slits Svava mellan den obearbetade sorgen efter det döda barnet och den sundare sorgen efter sin far. Hon slits mellan investeringskalkyler och önskan om att rida ut på det isländska höglandet. När sanningen till slut kommer fram tvingas hon till ett val ingen ska behöva ställas inför.

Boken ges ut på Bokförlaget Mormor den 5:e december 2017. Den kommer att vara tillgänglig i bokhandeln och hos nätbokhandlarna (Bokus, Adlibris eller Cdon).

Läs gärna ett utdrag ur boken här.

Ett signerat exemplar kan beställas genom att ta kontakt direkt med författaren. Priset är 200 kr.

Det perfekta livet (2011)

Det perfekta livet är en lättläst novell, utgiven av LL-förlaget som egen titel i serien En lätt pocket. Berättelsen kretsar kring ett par som flyttar in i ett nybyggt radhusområde. Efterhand tar önskan om att få det lika fint som grannarna överhanden. Allt från förr ska bytas ut. Vart tar det egna livet och kärleken vägen när avundsjukan och materialismen tar över?

Boken kan köpas direkt från LL-förlaget eller från någon av nätbokhandlarna, t.ex. Bokus, Adlibris eller Cdon.

Från Boktipset.se: ”Jättebra novell där jag nästan fick lite psycho-vibbar på karaktären Ina. Synd bara att den inte var längre! Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!” Blommiga Barbro

Från Boktokig.blogspot.com: ”Det här är en intressant bok. den har den där novellkänslan över sig. En bra historia med en knorr.” Eva Boström

Den som vill lyssna på början av boken kan göra det här: Svenska kulturnyheter.

Annonser