tunneln under skolan 3000

Tunneln under skolan (ljudbok, kommer våren 2019)

Nina är en alvprinsessa, men hon förstår inte vad det innebär. Det är de sista dagarna före sommarlovet. Tillsammans med Johannes fångas Nina i ett äventyr där den verkliga världen blandas med en annan. De möter det godmodiga paret i Huset där solen alltid skiner, de går vilse i den mystiska gången under skolan, och de stöter ständigt på skolans bråkmakare. Med en magisk ring, en kniv som är både en kniv och ett svärd, och en sten fylld av mod beger sig Nina och Johannes ut på äventyr.

Tunneln under skolan vänder sig till barn mellan 6 och 12 år som vill höra en spännande och vacker saga. Lyssna gärna på ett smakprov här.

Boken är tillgänglig hos nätbokhandlarna (t.ex. Bokus och Adlibris), och hos Storytel och Nextory.

             offerlamm2

Offerlamm (bok 2017, ljudbok 2018)

Svava Jónsdóttir är till lika delar smart, vacker och ensam. Från ett stort hus i Reykjavik förvaltar hon kapitalet hon ärvt efter sin farbror, en av de stora spelarna under de isländska bankernas storhetstid.

Det är ett tidsfördriv. Det är nio år sedan hennes son dog vid förlossningen i Uppsala och hon lever med en förnimmelse av att inte allt gått rätt till. För att stänga ute sorgen och tvivlet förtränger hon de minnen hon har.

Hon mottar ett anonymt brev som bekräftar hennes misstanke, och ger henne en möjlighet att ta reda på vad som hänt. Vad har förlossningsläkaren, den katolska kyrkan och en adress i Stockholm med barnets död att göra?

Svava reser tillbaka till Sverige. Med följer Ólafur, för att bevaka henne för myndigheternas räkning, och för att hjälpa henne. Ledtrådarna i brevet för dem in i en värld där ekonomisk makt står i centrum och framgång är långt viktigare än rättvisa.

Samtidigt slits Svava mellan den obearbetade sorgen efter det döda barnet och den sundare sorgen efter sin far. Hon slits mellan investeringskalkyler och önskan om att rida ut på det isländska höglandet. När sanningen till slut kommer fram tvingas hon till ett val ingen ska behöva ställas inför.

Boken är tillgänglig i bokhandeln och hos nätbokhandlarna (Bokus, Adlibris eller Cdon) och ljudboken också på Storytel, bookbeat och Nextory.

Läs gärna ett utdrag ur boken här eller lyssna på början här.

Om boken:

”Det är en spännande och originell berättelse med en dyster atmosfär som bakgrund. Det är lätt att som läsare känna ett obehag allteftersom historien utvecklar sig, något som bidrar positivt till helhetsintrycket av boken. Persongalleriet känns utvecklat och det är svårt att sluta läsa.”

Teresa Vihtma, BTJ-häfte nr 9, 2018

”Oj, så bra! Lika välskrivet som väl berättat och med en fyndig, personlig intrig. Faktist svårt att tro att detta kan vara Niklas Magnussons deckardebut.”

”Spännande! Fast mest imponerande är ändå att ”Offerlamm” ändrar karaktär efter miljöerna. På Island anges de typiska markeringarna om geografin och vädret. I Sverige blir deckaren… ja, mer ”svensk”.”

Bengt Eriksson, Borås Tidning, Blekinge Läns Tidning, Ystad Allehanda m.fl.

 

 

Det perfekta livet (2011)

Det perfekta livet är en lättläst novell, utgiven av LL-förlaget som egen titel i serien En lätt pocket. Berättelsen kretsar kring ett par som flyttar in i ett nybyggt radhusområde. Efterhand tar önskan om att få det lika fint som grannarna överhanden. Allt från förr ska bytas ut. Vart tar det egna livet och kärleken vägen när avundsjukan och materialismen tar över?

Boken kan köpas direkt från LL-förlaget eller från någon av nätbokhandlarna, t.ex. Bokus, Adlibris eller Cdon.

Från Boktipset.se: ”Jättebra novell där jag nästan fick lite psycho-vibbar på karaktären Ina. Synd bara att den inte var längre! Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!” Blommiga Barbro

Från Boktokig.blogspot.com: ”Det här är en intressant bok. den har den där novellkänslan över sig. En bra historia med en knorr.” Eva Boström

Annonser